Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Azorerna - Ett restips

Har du varit på Sicilien och vill ha mer av ännu vackrare vacker natur och ännu häftigare landskap? Då är mitt restips Azorerna.

 

Precis som Sicilien är Azorerna en ö-grupp som skapats från vulkanutbrott. Det ger en näringsrik jordmån som får växtligheten att nästan bli tropisk. Vädret är också nästan tropiskt på sommaren och de faktorerna tillsammans göra att Azorernas öar grönskar och på vissa platser nästan liknar djungel.

Invånarna på Azorerna älskar blommor och trädgårdar så det finns mycket att se i den vägen också förutom naturen.

 

Att vulkaner skapat öarna gör också att landskapet är dramatiskt. Höga klippkuster, vulkankratrar och berg, många sjöar men också sandstränder och en havsbotten som passar för dykning.

 

Precis som Sicilien är vattensporter något du kan utöva även om vädret kan vara lite mer ostabilt. Azorerna är också ett populärt mål för långseglare.

 

Älskar du att ta dig ut på egna utflykter och trivs bäst där det inte är tjockt med turister är Azorerna också rätt ställer. Här ser du dig nämligen runt bäst själv och det finns totalt nio öar att upptäcka. Alla med sin egen karaktär.

 

Vandring, cykling och grottforskning är några av aktiviteterna på Azorerna men du kan även åka på valsafari och simma med delfiner.

 

När det gäller sevärdheter är naturen i sig det man reser till Azorerna för att se men det finns också en hel del historiska byggnader.

 

 

Låter det lockande? Följ mitt restips och kika närmare på Azorerna:

Azorerna »

Azorerna

 

 

Azorerna

 

 

Azorerna