Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Hotell & Boende på Sicilien

 

På Sicilien finns det ett brett utbud av övernattningsmöjligheter för den som vill boka sitt boende på egen hand. Du kan välja att på hotell nära stranden, på enklare campingplatser eller i ett uthyrningsrum högt uppe bland bergen.


De flesta hotell ligger längs stränderna och de håller bra klass oftast tre eller fyra stjärnor och hotellen har ofta eget Lido (strandbad) som du får tillgång till för en rabatterad kostnad.


Det finns även några turistbyar och en hel del uthyrningsrum. Väljer du att bo en bit in från kusten finns det gårdar som hyr ut rum till fördelaktiga priser och du får på köpet en mer genuin kontakt med lokalbefolkningen.

 

 

 

 

Mer om hotellen på Sicilien

Det finns några större hotellkedjor som t ex välkända Sheraton och Best Western men även lokala kedjor och många privatägda mindre hotell. Hotellen graderas med stjärnor beroende på storlek och standard. De allra flesta hotell från två stjärnor och uppåt har egen restaurang och många av dem håller även hög klass på maten. En stjärna motsvarar enkelt utrustade, små privatägda hotell eller pensionat. Två stjärnor håller något högre standard medan de trestjärniga och uppåt för det mesta har egen strand eller pool. Trestjärniga hotell kan ofta vara riktigt bra medan de fyrstjärniga hotellen håller väldigt hög klass utan att kosta som de riktigt dyra lyxhotellen, de med fem stjärnor. Det finns bara tre hotell med fem stjärnor på hela Sicilien (två av dem ligger i Taormina) och priserna är skyhöga.


På alla hotell ska priser finnas uppsatta på insidan av dörren. Moms, service och för det mesta även frukost ingår i priset. Prislistan utfärdas av turistrådet på Sicilien och det är lag på att den ska finnas uppsatta. För säkerhets skull är det säkrast att kontrollera om frukost, hel- eller halvpension ingår i priset. Tänk på att dryck oftast inte ingår i priset. Man tar även betalt för vatten, både kolsyrat och naturellt. Minibar och telefon på rummet, liksom ”roomservice” kostar också extra.
När du bokar hotell är det som sagt bra om du frågar vad som ingår och är det högsäsong måste du oftast boka i god tid. Boende ute på öarna är oftast stängda under lågsäsong så vill du besöka dessa under vintern kan du bara räkna med att göra dagsturer.


Camping

Camping är ett billigt sätt att bo och det finns relativt gott om campingplatser på Sicilien. Tänkt på att det bara är tillåtet att campa på campingplatserna. I princip alla campingplatser hittar du längs kusterna men det finns även en på Etnas sluttning. Boka så tidigt som möjligt då det snabbt blir fullt.