Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Sicilien


SicilienSicilien är en intressant ö med en lång spännande historia. Många kulturer har velat ha kontrollen över ön som både är vacker och frodig men också ligger perfekt till för handel. Sicilien har även varit en del av av Italiens moderna historia och under 1900-talet har den mytomspunna maffian gjort ön känd.

 

De olika tidsepokerna har satt sina spår både på befolkningen och på arkitekturen.Sicilianarna har alltid varit lite skeptiska till inblandning utifrån och maffian ansågs nästan som hjältar inledningsvis då de stod upp mot myndigheterna.

 

Byggnadskonsten är varierande och på Sicilien hittar man exempel på allt från gamla grekiska tempel och medeltida borgar till modern arkitektur.

 

I menyn till vänster hittar du en hel del intressant, både fakta och historia men också sådant som kan vara intressant för dig som tänkt resa till Sicilien. Reseguide, karta, transporter och lite information om hotell och boende.

 

 

 

Sicilien

 

 

Läs även mer om Sevärdheter på Sicilien »