Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Shopping på Sicilien

Kläder och mode

Sicilien - Shopping i TaorminaDen vackraste och lyxigaste shoppingen hittar du i Taormina (bilden till höger visar utsikten över Taromnina från amfiteatern som ligger strax ovanför staden). Här finns de flesta italienska designerna representerade men även andra modehus och klädmärken som Diesel, Gucci, Prada, Hugo Boss, Dolce Gabbana  mfl.

Vill du komma undan lite billigare är Palermo och butikerna längs Viaale della Libertà bättre men även i andra lite större städer som t.ex. Messina kan du få utlopp för dina shoppinglustar och kanske göra ett och annat fynd.

 

Keramik

Keramik hittar du på de flesta turistorter men de bästa keramikaffärerna lär visst finnas i San Stefano di Camastra och i Caltagirone Catania-provinsen.


Papyrus

Grekerna införde papyrusen på Sicilien och i Siracusa hittar du bl.a. papyrusmålningar.

Antikviteter och mynt

Du kan hitta antikviteter lite varstans, bl.a. i Taormina. I Siracusa hittar du nyproducerade klassiska grekiska mynt.

Smycken och klockor

Du hittar de mesta designermärkena i Taormina, Catania och Palermo. Är du intresserad av lokalproducerat finns det många effektfulla smycken tillverkade av lavastenar men även smycken tillverkade av koraller och guld.

 

Vin och mat mm.

Överallt kan du hitta affärer som säljer lokalproducerat vin och det finns även gott om delikatessbutiker på de större turistorterna. Det finns ca: 20 inhemska viner, de flesta håller hög klass.

 

Marsalavinet är Siciliens finaste vin och det har varit känt sedan 1800-talet. I staden Florio tillverkas det bl.a. Marsalavin och de har även en vinbutik.

En specialitet är det lokala mandelvinet, Vino al la mandorla som bl.a. finns i Taormina. Siciliens berömda marsipan Martorana kan du hitta på de flesta platser och de vet verkligen hur man gör små konstverk i marsipan.

 

Citroner har varit en stor exportinkomst för Sicilien och på plats smakar de som bäst. Prova gärna deras Granita, en slags uppfriskande isglass.

Deras vanliga glass är också berömd. Snön på Etna gjorde att man tidigt lärde sig att göra glass.

 

 

 

Sicilien - Shopping

 

 

Är du intresserad av Shopping och det senaste modet men kanske inte just på Sicilien? Då är kanske New York ett bra alternativ för dig: Shopping i New York »

 

Läs även mer om Sol & Bad på Sicilien »