Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Stromboli - Sicilien

 

Stromboli är en av de Lipariska öarna (de övriga är Lipari, Vulcano, Salina Alicudi, Filicudi, Panarea) och den är ett populärt resmål bland turisterna. Förutom att ön är vackert med några fina badstränder har den även en aktiv vulkan.

 

Båtar fulla med turister ligger och guppar utanför ön på kvällarna för att alla ska få en chans att se vulkanens utbrott mot natthimlen samtidigt som en blodröd sol går ner i havet på motsatta sidan.


Förr kunde man ställa klockan efter utbrotten som kom var tionde minut. Nu för tiden är det väldigt glest mellan dem, upp till ett par månader. Har du läst någon äldre turistguide finns det risk för att du blir besviken.

 

 

På ön finns möjlighet att vandra upp till toppen av vulkanen eller ta en helikoptertur runt den (om den inte är för aktiv) och det finns även ett observatorium att besöka.
Arkitekturen går i arabisk stil med vitkalkade hus som mest liknad små kuber. Ön är även känd för sitt vita, söta vin, Malvasia.

 

Ön är en av de mest kända av Siciliens öar.

 

 

 

Stromboli - Sicilien

 

Läs om Öarna kring Sicilien »

 


Share