Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Cefalù - Sicilien

 

Cefalù är tillsammans med Taormina ett av Siciliens populäraste resmål men har trots det lyckas bevara charmen och sin historia från medeltiden samtidigt som det gamla blandas med moderna stränder.

 

Mitt i staden ligger en lång underbar sandstrand där du kan njuta av solen och det oändliga Medelhavet. I söder finns en enorm klippa som bidrar till stadsbilden.
På klippan finns ruinen av ett romerskt tempel från 800 f.kr. tillägnat gudinnan Diana och allra högst upp en borg från 1200-talet.


Cefalù är över tusen år gammal och andas verkligen historia. Här hittar du många minnesmärken och kulturella sevärdheter, bl.a. en katedral som började byggas 1131 av normanderna under Roger IIs styre och den är rikt utsmyckad och känd för sin vackra mosaik. I de trånga gränderna hittar du ett stort utbud av delikatesser, viner och förstås även smycken, kläder och en hel del annat.

 

Maten lär också vara enastående i Cefalù och det traditionella sicilianska köket lyfts till nya höjder genom modernare inslag.

 

 

 

 

Cefalù - Sicilien

 

Läs även om Palermo på Sicilien »

 


Share