Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Resa till Rom

När du besökt Sicilien ska du definitivt även resa till Rom om du inte redan varit där. Rom är min absoluta favoritstad även om förstås Sicilien eller t.ex. Azorerna är bättre om man vill sola och bada eller ha en mer aktiv semester. Men i Rom finns det istället massor av historiska och kulturella sevärdheter. Från det antika Rom med dess mäktiga historia fram till modern tid.

 

Vädret är dessutom underbart i Rom på sommarhalvåret, den italienska maten är god och staden som sådan är vacker att vara i.

 

Det är helt enkelt både avkopplande och en njutning för ögat och gommen att vara i Rom.

 

Är du intresserad av historiska sevärdheter finns det massor av ställen att besöka, Pantheon, Forum Romanum, Palatinen, Caracalla osv.

 

Konst i olika former fins det ett överflöd av i Rom. Målningar och skulpturer hittar du i mängder i Vatikanmuseerna men också var du än ser dig runt om ii staden som t.ex. på torget Piazza Navona ned sina utsmyckade fontäner.

 

Maten är enligt mig bland världens bästa. Visserligen får du hålla dig till det italienska köket även om det finns några få andra alternativ men vad gör väl det när det inte behövs något mer. Vinet är förstås också väldigt bra. Du behäver inte gå hungrig i Rom, restauranger finns det gott om.

 

Är man ute efter det senaste modet och vill satsa på seriös shopping är det få ställen som slår Rom. Speciell förstås om man är ute efter de italienska klädmärkena.

 

Nej, mitt råd blir helt enkelt, du ska resa till:

Rom »

Rome »

(engelsk version)

 

Rom

 

 

Rom

 

 

Rome