Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Giardino / Naxos - Sicilien

 

NaxosGiardino-Naxos är en trevlig liten stad med gamla anor men är ändå en av de mer moderna av Siciliens resmål för turister. Egentligen består staden av två stadsdelar Giardino i norr och Naxos i söder.

 

Här finns det inte så mycket sevärdheter, istället är Giardino-Naxos perfekt för dig som vill ha en riktig solsemester. Här är det nämligen bara några meter från hotellen ner till stranden och Lidobaden. För dig som inte vill betala 7-8 euro för en solsäng och ett parasoll finns på gångavstånd även ett par mindre stränder som är gratis.
I hamnen går det att hyra vattenskoter eller åka med någon båt på utflykt. Det finns även gott om fiskebåtar eftersom fisket, förutom turisterna är den stora inkomstkällan.

 

 

På kvällstid myllrar det av folk och det finns många restauranger att välja mellan för den som är hungrig. Utsikten upp mot bergen och Taormina är fantastisk med alla glittrande ljus.

 

I Giardino-Naxos hittar du det mesta, från restauranger och caféer till småbutiker och klädaffärer. För den som inte bara vill ligga på stranden är det inga problem att göra utflykter. Taormina som är en vacker stad med lyxig shopping ligger direkt intill och dit åker du enklast med lokalbussen. Siracusa och Messina är lite större städer som du också lätt når.

>

 

Vill du besöka Etna ordnas det turer även dit liksom till Stromboli.
Palermo och Cefalù är lite knepigare eftersom det tar ganska lång tid att ta sig dit och om du blir borta för sent kan bussarna eller tågen ha slutat gå.

Men är man uppe i god tid och kollar när sista turen går hemåt är det fullt möjligt att hinna med. Hyrbil är förstås också en möjlighet.

 

 

 

 

Naxos Sicilien

 

Läs om Etna på Sicilien »

 


Share