Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

New York

Om du tröttnat på sol och bad och vill ha mer puls är New York ett svårslaget resmål. Manhattans skyskrapor skapar ett eget dramatiskt landskap som bäst ses uppifrån Empire State Buildning.

 

I New York finns det en hel del sevärdheter men staden i sig är en sevärdhet. Vandra på Brooklyn Bridge och se staden lysa upp på kvällen. Res ut till Frihetsgudinnan och se staden från håll. Besök Central Park och upplev den grönskande kontrasten mot den artificiella staden.

 

Museer och konst hittar du i mängder i New York och Museum of Modern Art (MOMA) är ett av de mest kända tillsammans med Guggenheim.

 

Shopping är perfekt i New York. Du kan både shoppa senaste, dyra, lyxiga modet och göra billiga shoppingfynd.

 

Maten i New York är riktigt bra och här finns all världens kök representerade. Maten är både god och i sann amerikans anda är portionerna väl tilltagna.

Uppskattar du det italienska köket (kanske från din resa till Sicilien eller Rom) behöver du inte heller gå lottlös. I kvarteret Littlie Italy trängs restaurangerna och maten och stilen får dig att känna dig som att du är i kvarteren i trastevere i Rom.

 

Nöjeslivet är kanske en av de främsta anledningarna till att åka till New York. Här finns ett brett utbud. Allt från konserter och hockey på Madison Square Garden till Shower, casinon, diskotek och intima jazz- och bluesklubbar. Pubar, barer och restauranger i alla smaker gör också sitt till för att nattlivet ska ha något att erbjuda för alla.

 

Sugen på storstadspulsen? Här finns en del information och bilder:

New York »

New York

 

 

New York

 

 

New York