Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Taormina - Sicilien

 

Taormina är en romantisk liten stad och den mest kända turistorten på Sicilien. Taormina ligger på en klippa med en enastående utsikt över Naxosbukten. Med sina smala små gränder och ett stort utbud av mysiga restauranger och de bästa hotellen har det sedan länge varit den lyxigaste semesterorten på Sicilien.

 

Många kända personer, filmstjärnor och författare bidrog bl.a. till att göra Taormina berömt. Här hittar du även det senaste modet i svindyra designbutiker, de finaste delikatesserna och äkta italiensk mat som får det att vattnas i gommen. Trots att det är dyrt och lyxigt är det en riktigt charmig liten stad och väl värt ett besök. Det är helt enkelt härligt att bara vara där. Det räcker alltså med att besöka den om man vill komma undan billigt, det är ändå en upplevelse.

 

Taorminas huvudgata Corso Umberto är en gågata som går igenom hela staden från de två stadsportarna. Längs vägen passerar man modebutiker, glassbarer, caféer, restauranger och delikatessbutiker och även ett par kyrkor som du kan besöka.

 

Förutom staden i sig själv finns det inte så många sevärdheter men det finns en mäktig välbevarad grekiskt-romersk amfiteater från ca: 200 f.kr. Från amfiteatern har du en enorm utsikt över Taromina, Naxos stränder och Etna så även om du inte är historiskt intresserad är den väl värd ett besök. Det finns även en mindre park som det passar utmärkt att ta igen sig i.

 

För den som är i Taormina och vill nå stranden för sol och bad är det linbana (eller minibussar) 200 meter ner som gäller. Här hittar du en av de mest fantastiska badplatserna intill Taormina Mare, Isola Bella

 

 

 

Taormina Sicilien

 

Läs om Cefalu på Sicilien »

 


Share