Start     Sicilien     Sevärdheter     Aktiviteter     Bilder     Gästbok     Länkar     Kontakt             Rom     Azorerna     New York   

Utflykter på Sicilien

 

Sicilien är en trevlig ö att se sig runt på på egen hand.
Vill du ta dig mellan olika städer finns det tåg och buss men vill du ha större frihet är hyrbil ett bra sätt. I alla större städer finns det biluthyrare representerade. När du kollar upp priserna så var noga, risken är annars att du åker på kostnader för försäkringar som är obligatoriska men som man glömt att nämna när du frågade om priset. Ibland händer det att polisen sätter upp vägspärrar så ta med dig pass och identitetshandlingar för säkerhets skull.

 

För den som vill cykla finns det både vanliga cyklar och mountainbikes att hyra. Det är ännu inte så utbrett men det blir alltmer populärt. När du hyr cykel kan du även få hjälp med transport av ditt bagage till ditt resmål.

 

Trafiken på Sicilien är relativt lugn men bilisterna är ovana med cyklister så det är bra att vara uppmärksam. Räkna också med att det böljande landskapet och bergen kan vara mer krävande än man tror. Är du ovan cyklist ska du undvika längre turer upp i bergsområdena.

 

Mer om transporter på Sicilien hittar du här »

 

 

 

Sicilien - Utflykter

 

Läs även om Vattensport på Sicilien »